Fysioterapi er et stort hit i Horsens

Skadestuebehandlede på skadestuen i Horsens får tilbudt fysioterapi tidligere i deres forløb

På skadestuen i Horsens tilbyder man patienter tidlig behandling af en fysioterapeut i forbindelse med deres patientforløb.

Det er der gode erfaringer med - og Hospitalsenheden Horsens har testet fremgangsmåden i to år, skrives det i en pressemeddelelse.

- Vores erfaringer viser, at en erfaren fysioterapeut kan gøre rigtig god gavn i Skadestuen, hvor skaderne ofte er nogle, som terapeuten har set og været med til at behandle mange gange før i samarbejde med en læge eller en sygeplejerske, og som terapeuten eventuelt også har været inde over med henblik på genoptræning, siger afdelingsfysioterapeut Mikael Elsborg fra Hospitalsenheden Horsens i en pressemeddelelse.

Fysioterapeut fik en god idé

Det er meningen, at ordningen skal komme patienterne til gode - særligt på eksempelvis Akutafdelingen, hvor de svært tilskadekomne bliver tilset af læger først, men hvor de mindre tilskadekomne måske kan se en fysioterapeut.

- Som akutfunktion vil vi imidlertid altid prioritere de mest akutte og svært tilskadekomne patienter først. Derfor ser vi frem til at få den hjælp, som fysioterapeuterne kan tilbyde. Det kan gøre, at nogle lettere tilskadekomne patienter kommer hurtigere til, siger Susanne Buch Vinther fra akutafdelingen.