Fysioterapeut fik en god idé

Nu skal træning for ældre være smartere

Hvad der begyndte som en tanke hos fysioterapeuten Randi Nielsen, skal snart vise sig at komme en masse borgere til gode i Randers Kommune.

Randi Nielsen har netop modtaget Danske Fysioterapeuters innovations- og iværksætterpris i Region Midtjylland, fordi hun har fundet en ny metode til at sikre bedre genoptræning.

Med hjælp fra elektroniske skærme kan kommunen fremover tilbyde borgerne træningsprogrammer, som bliver tilpasset den enkelte person. Det vil særligt komme hjerneskadede eller ældre, der for eksempel har brækket hoften, til gode.

- Det betyder, at vi kan gøre det meget lettere for borgerne selv at træne effektivt. Lige nu bruger vi billeder på papir, men det kan være svært at se ud fra det præcis, hvad det er, man skal gøre, siger Randi Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

- Det er afgørende, at skærmene er simple at bruge. Nogle af vores borgere er meget dårlige Indtil videre er der blevet optaget 21 forskellige træningsvideoer, som kan stykkes sammen til forskellige træningsprogrammer.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med firmaet InCare og en ingeniørstuderende og er støttet af puljemidler fra Randers Kommune.

Randi Nielsen går nu videre til den landsdækkende konkurrence om at have den bedste idé blandt fysioterapeuter.