Fyrværkerifabrik til Tirstrup

Fyrværkerivirksomheden Fyrværco er i fuld gang med at flytte virksomheden til Flyvestation Tirstrup på Djursland efter fyrværkeriulykken i Kolding.

Fyrværkerivirksomheden Fyrværco midt i Glamsbjerg på Fyn er i fuld gang med at flytte virksomheden til Flyvestation Tirstrup på Djursland. Beslutningen skyldes de skærpede regler for fyrværkerivirksomheder i konsekvens af fyrværkeriulykken i Kolding. De nye regler lægger op til, at den type virksomheder flytter ud af byerne og ikke længere skal ligge tæt på beboelsesområder.

Direktør Tim Storgaard fra Fyrværco oplyser, at beslutningen er kommet i stand indenfor de allerseneste dage. Flytningen gælder hele virksomheden bortset fra en del af administrationen, og en stor del af de godt 30 medarbejdere har sagt ja til for en tid at lade sig indlogere på Djursland, skriver Fyens Stiftstidende.

Glamsbjergs borgmester Ankjær Stenskrog (V) hilser udflytningen velkommen. Fyrværco blev lukket efter katastrofen i Koldingforstaden Seest, fordi borgerne i Glamsbjerg var skrækslagne for en gentagelse i deres by. Fyrværco ligger midt i Glamsbjerg med et stort lager med nytårskrudt.

Borgmesteren lovede dengang, at han ville arbejde for at få flyttet Fyrværco væk fra byen hurtigst muligt. Både Fyrværco og Magic Pyroteknik, som også ligger i Glamsbjerg, havde før Kolding-ulykken gennem længere tid forsøgt at få deres fabrikker placeret i landområder. Men de er efter eget udsagn blevet sinket af kommunal langsommelighed, når de forsøgte at indhente godkendelser til byggerierne.

/ritzau/

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

20201022-113118-L-1920x1277we

play Ny rapport fokuserer på unges liv under corona: Trivsel og social kontakt er under pres

20081220-171759-5_15mb.jpg

Kongehuset svigter Aarhus til jul

Agnethe Baake fra Aarhus besøger Den Gamle By, som fra tirsdag viser julen og dens traditioner

play Julen får ekstra stor betydning i år: - I krisetider rykker man tættere sammen

40_percent

play Kommune importerer grøn energi: - Vi har ikke plads til solceller

Ældre corona plejehjem

Plejehjemssmitte sender kommune til tops på corona-incidensliste