Fyrværkeri-tragedie: Mand får seks måneders fængsel

30-årig mand skal i fængsel for uagtsomt manddrab

Her ses redningspersonale ved ulykkesstedet ved Skjellerup.

En 30-årig mand fra Hobro har fået seks måneders fængsel for uagtsomt manddrab, fordi han solgte ulovlige krysantemumbomber forrige nytårsaften. Det endte med at koste tre personer livet nær Mariager.

Det er kun den ene måneds fængsel, der er ubetinget, og den har den 30-årige allerede afsonet i forbindelse med varetægtsfængslingen. Resten - fem måneder - er gjort betinget af 100 timers samfundstjeneste.

Nægter sig skyldige

Den medtiltalte er dømt skyldig efter fyrværkeriloven og får 20 dages betinget fængsel.

Det bestemmer Retten i Aalborg tirsdag ifølge TV2 Nord.

Begge mænd nægtede sig skyldige.

- Jeg solgte kun lovligt fyrværkeri - familieposer med raketter og batterier, har den 30-årig bagmand tidligere forklaret i retten.

Storebror: Bombe dræbte min lillebror

Flere vidner har fortalt, hvordan de afdøde var taget ned på et værksted nytårsaftensdag for at fremstille et bomberør, der kunne passe til bomben, som de havde købt af den tiltalte.

To venner sprang i luften i Skellerup Hobro, da de antændte krysantemumbomben.

Ikke langt derfra - i Assens ved Mariager - skete en tilsvarende ulykke, da en 37-årig familiefar antændte en lignende bombe.

Mens tre blev dræbt, blev to hårdt kvæstet. Storebroren til en af de dræbte mistede det venstre øje. En anden kammerat mistede begge øjne.

To politibetjente, der var blandt de første på ulykkesstederne, forklarede, at eksplosionerne havde været så voldsomme, at ofrenes hoveder var sprængt i stykker, og hjernemasse var blevet spredt i et stort område.

I videoen herunder kan du se billeder fra den ene af de to dødsulykker nytårsnat for godt et år siden