Fyrværkeri flyttes

Bright Star flytter efter 15 år fra Tirstrup

Efter ni års tovtrækkeri om lejeforhold og miljøgodkendelser har fyrværkerivirksomheden Bright Star valgt at flytte fra forsvarets arealer ved Tirstrup Lufthavn til Vandel ved Vejle.

Formanden for Natur, Teknik og Miljø i Syddjurs Kommune Carsten Bech Jensen tror Bright Stars flytning kan være med til fremme beskæftigelsen i kommunen:

- Rent faktisk tror jeg, virksomheden har forhindret, at vi kunne tiltrække nye virksomheder til området. Desuden har vi haft en bekymring i forhold til lufthavnens image. Vi mener at flytrafik og sprængstoffer er en dårlig kombination, siger Carsten Bech Jensen til DR Østjylland.

I Vandel skal Bright Star betale det dobbelte i husleje i forhold til i Tirstrup, og samtidig har virksomheden haft udgifter til flytning.

Bright Star har i dog planer om at vende tilbage til arealerne ved lufthavnen i Tirstrup, fortæller fyrværkerifirmaets direktør, Rene Johansen.

Han fortæller at en kommende retssag om det lejemål, som virksomheden har med forsvaret spiller en afgørende rolle:

- Hvis retssagen falder ud til vores fordel, så tænker vi på at flytte tilbage, hvis vi kan få en langvarig lejekontrakt, siger han.