Fyringsolie fosset ud i Egå Engsø

Tyveri årsag til at fyringsolie i nat er fosset ud i Egå Engsø

00:26

1 af 2

En betydelig mængde af fyringsolie er i nat fosset ud i Egå Engsø efter et tyveri af olie fra en nærliggende virksomhed. 
 
Tyve har i nat stjålet fyringsolie fra en virksomhed på P.O Pedersensvej en kilometer fra Egå Engsø i Aarhus. Tyvene, der selv havde medbragt en pumpe, forsøgte at tømme virksomhedens olietanke ved at pumpe fyringsolien over i andre tanke. 
 
Efter tyveriet lod tyvene pumpen køre, og dermed plaskede olien fortsat ud. Fyringsolien løb ned i et regnvandsafløb og videre ud i Egå Engsø. Ansatte fra virksomheden ankom til stedet, og nåede at slukke for pumpen inden miljøvagten bliver tilkaldt:
 
- Der er tale om en betydelig mængde af fyringsolie, og vi har nu udlagt flydespærringer, der skal stoppe og absorbere olien. Vi har endnu ikke overblik over hvor mange liter olie, der er fosset ud i engsøen. Men det er heldigt, at det blev opdaget ellers ville der være sket en meget alvorlig forureningen af engsøen, siger miljøvagten, Kim Friedrichsen, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Kim Friedrichsen understreger, at situationen nu er under kontrol, og at man nu løbende vurderer, hvornår fyringsolien kan samles op af Egå Engsø.