Fyringer på vej i lufthavn

Ny direktør vil gøre lufthavn mere effektiv

Han har kun været direktør i Aarhus Lufthavn i to måneder, men allerede nu har Peter Høgsberg har haft travlt med at nedbringe lufthavnens omkostninger.

Indtil videre har han fyret fem mellemledere, og ifølge direktøren er der flere fyringer på vej.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer flere fyringer. Men det bliver ikke så dramatisk, som det lyder, for vi har medarbejdere, der forlader lufthavnen af naturlige årsager. Det tager en del af behovet for fyringer. Og det handler lige så meget om, at vi skal sikre os en effektiv medarbejderstab, som hele tiden har noget at lave. Der halter vi i dag, siger Peter Høgsberg til JP Aarhus.

Fyringer er et af skridtene mod en mere effektiv lufthavn. Derudover har lufthavnens ledelse også indgået aftaler med fagforeningerne om en mere fleksibel arbejdstid.

- I dag spilder vi enormt mange timer. Når et fly ankommer, er der en række krav til, hvilke medarbejdere der skal være til stede. Men de mennesker er der ikke brug for, når maskinen er fløjet igen. De nye aftaler er derfor et vigtigt skridt på vejen mod en mere effektiv lufthavn, siger Peter Høgsberg til JP Aarhus.

Lufthavnsdirektøren vil endnu ikke sætte tal på, hvor mange, der skal fyres eller hvornår det vil ske.