Fyring var nødvendig

Randers-boss utilfreds med resultaterne

Randers FC's direktør, Jacob Nielsen, ser sportslige årsager bag fyringen af træner Michael Hemmingsen.

Fodboldklubben Randers FC's direktør, Jacob Nielsen, ærgrer sig over, at klubben har set sig nødsaget til at fyre træner Michael Hemmingsen, som i sidste sæson førte klubben til oprykning til Superligaen.

- Det er med beklagelse, at vi har fundet det nødvendigt. Jeg kan ikke give en nærmere dybdegående analyse, men der er flere årsager til det, og det er selvfølgelig rent sportsligt, siger Jacob Nielsen.

Michael Hemmingsen blev i sommeren 2011 hentet til Randers FC fra Sønderjyske, efter at Randers rykkede ud af Superligaen.

Selvom træneren førte klubben til oprykning, var spil og pointhøst ikke vildt imponerende.

Randers FC hentede 49 point i 26 kampe, 17 point færre end Esbjerg på førstepladsen, og Jacob Nielsen ytrede undervejs i sæsonen meget kontant kritik af sit eget hold.

- Det er klart, at vi selvfølgelig har brugt den foregående sæson til evaluering, og så har vi skullet analysere os frem til, hvordan vi ser fremtiden. Et af aspekterne har selvfølgelig været op- og nedturene i den foregående sæson, siger Jacob Nielsen.

Randers FC har foreløbig hyret klubbens tidligere cheftræner Colin Todd som manden, der på midlertidig basis skal føre Randers FC-holdet trygt ind i den kommende sæson i Superligaen.

Jacob Nielsen forventer, at englænderen sidder på trænerbænken, når Randers FC den 14. juli indleder sæsonen med en udekamp mod Sønderjyske.

- Ja, det gør jeg absolut. Nu har vi købt os noget tid, og det er ikke en uge eller 14 dage, det er længere tid.

- Vi er helt afklarede med, at der kommer til at foregå et stort stykke arbejde med at finde den rette. Om det er om en måned eller om seks måneder, det kan jeg ikke svare på, siger Randers-direktøren.