Fyret Randers FC-chef: Gravgaard eller jeg skulle ud

Ole Nielsen mener, at direktør Michael Gravgaard blandede sig utidigt i sportslige anliggender i Randers FC

Sportschef Ole Nielsen (t.h.) fik onsdag sparket i Randers FC. Direktør Michael Gravgaard overtager i første omgang hans opgaver.

Et uholdbart samarbejdsklima mellem direktør Michael Gravgaard og sportschef Ole Nielsen var årsag til, at fodboldklubben Randers FC onsdag valgte at fyre sidstnævnte efter cirka 15 måneders ansættelse.

Det er vurderingen fra Ole Nielsen.

- Til sidst måtte det blive enten ham eller mig, der skulle forlade klubben. Vi kunne ikke fortsætte begge to, siger den fyrede sportschef til Ekstra Bladets hjemmeside

Læs også Randers FC fyrer sportschef Ole Nielsen

Michael Gravgaard får - ud over titlen som direktør - også tjansen som sportsdirektør i Randers FC efter fyringen af Ole Nielsen.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig, for der var samarbejdsudfordringer mellem mig og Gravgaard gennem længere tid.

Ole Nielsen, tidligere sportschef

Michael Gravgaard udtalte efter fyringen i en pressemeddelelse:

- På det personlige plan har jeg været glad for samarbejdet med Ole, og vi har på kort tid oplevet flere ting sammen i en fodboldklub, end mange andre når på ti år.

- Vi brænder begge for fodbolden og mekanismerne bag, og det har også været tydeligt i vores samarbejde.

Læs også Randers-boss efter fyring: En anden konstellation havde måske virket

Ole Nielsen har dog fornemmet store problemer i samarbejdet med sin direktør, og han er derfor ikke overrasket over at blive fyret efter Randers FC's rædselsfulde forår.

Her smed klubben en tilsyneladende sikker plads i mesterskabsspillet i Alka Superligaen på gulvet, så Randers FC i stedet skal kæmpe for at undgå nedrykning. 

- Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig, for der var samarbejdsudfordringer mellem mig og Gravgaard gennem længere tid, siger Ole Nielsen.

Forstyrret i sit arbejde

Den nu fyrede sportschef mener, at han blev forstyrret i sit arbejde, fordi Michael Gravgaard ville blande sig i de sportslige beslutninger.

- Jeg havde svært ved at udføre den opgave og det job som sportschef, som jeg havde i klubben.

05:58

VIDEO: Randers FC-direktør Michael Gravgaard understreger, at Ole Nielsen var sportschef og ikke sportsdirektør. Derfor var det Gravgaards job at blande sig. Se et interview med ham her.

Luk video

- Der har været utidig indblanding fra den side, og det har gjort det svært at løse de opgaver, der ligger i jobbet, siger Ole Nielsen til Ekstra Bladets hjemmeside. 

Han har tidligere været sportschef i Sønderjyske og Viborg.

Her var han ikke vant til, at klubbernes direktør blandede sig i de sportslige beslutninger.

Læs også Randers FC dagen derpå: Der er mere stille, end der plejer at være

- Andre steder har der fra start været klare linjer, og kompetencerne har været klarlagt. Det har jeg ikke oplevet i Randers, hvor jeg har haft en direktør, der har blandet sig i det hele fra starten, siger han.

Randers FC sluttede som nummer syv i grundspillet med 33 point for 26 kampe.

Klubben hentede blot et point i de sidste ni ligakampe. 

57:10

VIDEO: Da Ole Nielsen var gæst i programmet Fodbold med Horup for et par uger siden, fortalte han om sine uenigheder med Randers FC-direktør Michael Gravgaard. Her kan du gense programmet.

Luk video