Fyret hospitalsdirektør kommenterer sin pludselige afgang

Gert Sørensen bryder et par dages tavshed og kommenterer nu sin pludselige afsked fra Aarhus Universitetshospital

Torsdag forlod hospitalsdirektør Gert Sørensen sin stilling på Aarhus Universitetshospital med øjeblikkelig virkning. Det skete ifølge Region Midtjylland efter gensidig aftale mellem Gert Sørensen og regionen.

Hans pludselige farvel efter at have stået i spidsen for hospitalet i en årrække har chokeret mange og rejst en række spørgsmål.

Region Midtjylland begrunder afskeden med, at man ønsker en anden profil til den fremadrettede ledelse af Aarhus Universitetshospital. 

Læs også Sundhedsekspert kalder direktør-fyring usædvanlig

Efter et par dages tavshed er Gert Sørensen nu klar til at kommentere sin afsked.

- Jeg kan bekræfte, at den forklaring, som Region Midtjylland har meldt ud, er den rigtige, siger Gert Sørensen til tv2oj.dk. 

- Jeg har valgt at kigge fremad, så jeg ønsker ikke at går nærmere ind i det, siger Gert Sørensen.

Han kom til Aarhus Sygehus i 2011 fra en tilsvarende direktørstilling på sygehuset i Randers. 

Det blev hurtigt besluttet, at Gert Sørensen var den rette til at lede det kommende Aarhus Universitetshospital, når matriklerne i Aarhus og Skejby fusionerede.

Læs også Pludseligt farvel til hospitalsdirektør chokerer

Gert Sørensens farvel chokerer og overrasker internt på Aarhus Universitetshospital, skriver Dagens Medicin.

- Jeg er noget rystet. Der er ingen af os, der forstår det. Han har været meget afholdt, og han har haft så meget opbakning internt på AUH. Folk vil give den halve arm for at følge ham. Det er mystisk, hvad der foregår. Jeg har haft et megagodt samarbejde med ham. Han har altid været den, man kunne stole på. Og han lover ikke mere, end han kan holde. Han er imødekommende, siger institutleder på Institut for Klinisk Medicin Kristjar Skajaa til Dagens Medicin.

Jeg er noget rystet. Der er ingen af os, der forstår det. Han har været meget afholdt, og han har haft så meget opbakning

Institutleder Kristjar Skajaa

Tilsvarende toner kommer fra Anne Thomassen, der er forhenværende lægelig chef på Aarhus Universitetshospital.

Hun kalder Gert Sørensen "det mest ordentlige menneske, jeg er stødt på". Samtidig siger hun, at Gert Sørensen gør, hvad han kan for at sikre medarbejderne de bedst mulige arbejdsvilkår - og patienterne er altid i front.

Niels Juul, tillidsrepræsentant i Overlægeforeningen og overlæge på Neuroanæstesiologisk afsnit, Aarhus Universitetshospital, siger, at afskeden kommer bag på alle. 

Stillingen som hosptalsdirektør vil blive slået op, og frem til ansættelsen af en ny hospitalsdirektør vil koncerndirektør Ole Thomsen pr. 18. januar 2017 udtræde af direktionen og midlertidigt fungere som hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital.