Fyrer 800 medarbejdere

Rederiet Stena Line skal spare

Det svenske rederi Stena Line, der blandt andet har en rute fra Grenaa til Varberg, fyrer 800 medarbejdere som led i en spareplan, hvor rederiet skal spare omkring 800 millioner kroner.

Det er endnu uklart, hvilke medarbejdere der står til at miste jobbet, og hvornår det præcist vil ske, lyder det fra rederiet.

Stena Line har i øjeblikket knap 6000 ansatte og har 23 ruter i Skandinavien, Storbritannien og de baltiske lande. Allerede tirsdag i næste uge vil Stena Line indstille sejladsen på ruten fra Trelleborg til den østtyske by Sassnitz på Rügen.

Sparerunden blev annonceret for omkring et år siden, men er ikke den eneste årsag til, at de mange medarbejdere nu skal se sig om efter et nyt job.

Ifølge branchemediet Shippingwatch er en del af forklaringen bag fyringsrunden også, at rederierne fra næste år skal til at leve op til en række nye miljøkrav, som ifølge Stena Line bliver en økonomisk udfordring.

Miljøkravene består af en række nye krav til, hvor meget svovl skibene må udlede.

- Det er vigtigt at sige, at fyringerne er led i en langsigtet spareplan med et langsigtet mål og også skyldes andre ting. Men når det så er sagt, så er Seca-reglerne (svovlregler red.) en meget, meget vigtig del af resultatet, Jesper Waltersson, Stena Lines kommunikationschef, til ShippingWatch.

Stena Line anklager de svenske politikere for ikke at have været aktive nok på den internationale scene og forhindret, at svovlkravene blev indført så hurtigt.

Det svenske rederi anslår, at de ændrede miljøkrav vil betyde, at udgifterne til brændstof stiger med omkring 365 millioner kroner.

Stena Line har udover ruten fra Grenaa til den svenske by Varberg, også en rute fra Frederikshavn til Oslo.