Fusker med salgsdatoen

Solcelle-forhandlere snyder

Genrefoto

Der fuskes med salget af solcelleanlæg - det viser en rundringning, P4 Østjylland har lavet.  

Nogle solcelleforhandlere er nemlig villige til at flytte på salgskontraktens dato, så kunden slipper for de forringelser der netop er kommet for nye solcelle-købere. 

Elselskabet Energimidt i Silkeborg er i de seneste uger blevet bestormet af kunder, der ville købe et solcelleanlæg, inden en lovændring gjorde de økonomiske betingelser for solcelleanlæg dårligere. Nu hvor lovændringen er trådt i kraft, ønsker mange af kunderne, at de havde nået at købe et anlæg i tide. Det har fristet nogle østjyske solcelleforhandlere til at fifle med datoen for salgskontrakten.

Kan vi finde ud af noget?

"Kan vi finde ud af noget...?" Sådan spurgte DR Østjylland hos fem tilfældigt udvalgte solcelleforhandlere, og to af dem var straks klar til at fuske og tilbagedatere salgskontrakten.  

En tilbagedatering vil give kunden mulighed for at komme med i den gamle og økonomisk mere attraktive ordning. En enkelt solcelleforhandler var tøvende og ville ikke lave en aftale over telefonen, mens to sagde nej til at fuske. En af dem var Energimidt.

- Det kan ikke lade sig gøre, lød det fra energiselskabets sælger i telefonen. 

Klart lovbrud

Men andre solcelleforhandlere er altså parat til at fifle med datoerne i salgskontrakterne, og det foruroliger ingeniør Rasmus Zink Sørensen fra Energistyrelsen.

- Det er en klar overtrædelse af loven, og i det omfang vi bliver bekendt med det, vil det blive politianmeldt, siger Rasmus Zink Sørensen til P4 Østjylland.