Funder Kirkevej bliver spærret

Skal flyttes til ny bro over motorvejen

Foto: Google Street View

Funder Kirkevej lukkes fra på mandag for biltrafik og åbner først igen 3. oktober. Vejen vil dog stadig være åben for cyklister og gående.

Vejen skal flyttes mod nord for at blive ført over den kommende motorvej mellem Bording og Hårup, og samtidig etableres en bro og to rundkørsler mellem Funder og Funder Kirkeby. Desuden anlægger Vejdirektoratet langs Funder Kirkevej en dobbeltrettet cykelsti og en stitunnel ved den østlige rundkørsel.

Bilisterne vil, med hjælp fra skilte i området, blive ledt ad Skærskovvej og Skærskovhedevej i stedet.

Den østlige rundkørsel er en del af motorvejsprojektet mellem Bording og Funder, som bliver færdigt i 2012, mens flytningen af Funder Kirkevej samt broen og den vestlige rundkørsel er en del af motorvejsprojektet mellem Funder og Hårup, hvor selve anlægsarbejdet først går i gang i 2012.

- Vejspærringen er desværre nødvendig, men vi har bestræbt os på at begrænse den mest muligt og på at placere en væsentlig del af den i skolens sommerferie. Og vi er glade for, at koordineringen af de to motorvejsprojekter betyder, at vi kun forstyrrer trafikken på Funder Kirkevej denne ene gang, i stedet for at vi kommer igen om få år," siger projektleder Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.