Fugtig regatta i Silkeborg

Der bliver drukket alt for meget til dette års regatta i Silkeborg. En lokal SSP-medarbejder mener, at udviklingen går den forkerte vej.

Silkeborg Regatta begynder at ligne et drukgilde - frem for en familiefest. Det mener SSP-konsulenten i Silkeborg, Jørgen Pedersen.

Konsulenten hæfter sig ved at mange udskænkningssteder får navn efter kendte alkohol-mærker. På den måde bliver alkoholens tilstedeværelse pludselig meget tydelig og en integreret del af regattaen.

Konsulenten undrer sig desuden over sammenfaldet af Regatten og Kram-måneden. Et sammenfald, han beskriver som "signalforvirring".

Regattaen er en byfest, der blandt andet handler om indtagelse af store mængder øl. Kram-kampagnen, der også er i gang i Silkeborg, handler om folkesundhed. Det svarer næsten til bede folk om at gå på slankekur i julemåneden, siger Jørgen Pedersen til TV2|ØSTJYLLAND.

<b>Ballade i nattelivet</b>
Tilsyneladende fik flere af gæsterne ved fredagens regatta også for meget indenbords.
Lørdag morgen mellem kl. 04 - 06 rykkede politiet ud for at stoppe slagsmål flere forskellige steder i byen. En af episoderne skyldes, at en udsmider på en af byens restauranter var blevet overfaldet. Da ordensmagten tog kontakt til gerningsmanden resulterede det i at han nikkede den éne af betjentene en skalle. Gerningsmanden er nu sigtet for vold mod tjenestemand.