Fuglsang viser storform

Var få meter fra sejr i hård bjergetape

Arkivfoto.

Jakob Fuglsang fra Silkeborg var lørdag tæt på at sikre sig en stor sejr, da han på en bjergetape - som blandt andet bød på Alpe d'Huez - i Criterium du Dauphine blev slået på stregen af Samuel Sanchez. Fuglsang var tæt på at slippe af med Sanchez inden den sidste kilometer, men Sanchez hang på, og i spurten oversprintede han Fuglsang.

Forud var gået en hård etape i Criterium du Dauphine, som bruges som opvarmningsløb til Tour de France. Tidligt på etapen passerede rytterne Alpe d'Huez, som også er på programmet i Touren i år. Med omkring 12 kilometer til mål rundede rytterne den næstsidste stigning, og det var her, Jakob Fuglsang og Samuel Sanchez stak af fra de øvrige favoritter. Først var det Sanchez, som kørte væk, og siden stak Fuglsang efter ham og hentede ham på nedkørslen.

Fuglsang så virkeligt godt kørende ud, imens Sanchez åbenlyst led i kampen for at hænge på Fuglsang, som satte tempoet. Store navne som Richie Porte og Joaquim Rodriguez forsøgte at hente Fuglsang og Sanchez, men de nåede ikke op. Til sidst måtte Fuglsang nøjes med andenpladsen, men inden han begynder at ærgre sig over det, skal han glæde sig over, at han skabte løbet til sidst, og formen ser ud til at være rigtig god så tæt på Tour de France-starten.

Nede i favoritfeltet med Alberto Contador og Chris Froome, lå Contador og fungerede som hjælperytter for Michael Rogers, som lå bedst placeret i klassementet og bejlede til en podieplads. Contador trak således sin holdkammerat og konkurrenterne frem. En noget usædvanlig rolle for Contador, som er vant til selv at blive ført frem.

Contador endte med at tabe syv sekunder til Chris Froome, imens Michael Rogers kom ind i samme tid som Froome, som fortsat er i den gule førertrøje. Rogers rykker op på tredjepladsen 1'37" efter Froome.

Jakob Fuglsangs flotte kørsel bringer ham fire pladser længere frem i klassementet. Han ligger således nummer seks, 2'14" efter.