Fuglsang vandt kongeetapen

Silkeborg-cykelrytteren Jakob Fuglsang fik revanche med etapesejr

Foto: Leopard Trek

Jakob Fuglsang fik revanche for et hidtil skuffende Post Danmark Rundt, da han fredag sejrede på 3. etape, den såkaldte kongeetape til Vejle.

Leopard Trek-rytteren, som de seneste tre år har vundet løbet, stak af fra feltet på den frygtede stigning på Kiddesvej i Vejle, da feltet kørte en rundstrækning som afslutning på den 181 kilometer lange etape fra Aarhus til Vejle.

Nummer to på etapen blev Simon Gerrans fra Sky-holdet, som var i mål to sekunder efter Jakob Fuglsang.

Australieren overtager føringen i den samlede stilling fra danske Matti Breschel, som var 13 sekunder efter Jakob Fuglsang.

Breschel fra Rabobank-holdet er nummer to med et minus på fire sekunder, mens Saxo Bank-Sungards Michael Mørkøv er otte sekunder efter Simon Gerrans på fjerdepladsen.

Mørkøv ser ud til at have gode muligheder for at erobre førertrøjen på lørdagens enkeltstart.

Mistede meget tid
Jakob Fuglsang mistede meget tid allerede på 1. etape onsdag, så hans muligheder for at genvinde Post Danmark Rundt blev allerede ved den lejlighed reduceret til teori.

Etapen fredag blev sluttet af med, at rytterne skulle køre en rundstrækning på 5,5 kilometer i Vejle tre gange.

En særdeles uheldig episode indtraf, da Andre Steensen, som var stukket af, måtte kante sig uden om følgebilerne, der havde skabt trafikprop på den smalle vej.

På det tidspunkt sad den førende Matti Breschel i den forreste gruppe sammen med blandt andre Michael Mørkøv og veteranen Michael Rasmussen.

Feltet blev som ventet splittet på Kiddesvej, og Jakob Fuglsang stak af fra feltet, men blev jagtet af en gruppe med blandt andre Matti Breschel.

Alligevel lykkedes det for Jakob Fuglsang at holde hele vejen til mål.

Lørdag kører rytterne to etaper. Først en kort etape om dagen, og om aftenen kører de enkeltstarten, hvor det endelige klassement kan blive sat på plads.