Fuglsang: Stor chance misset

Silkeborg-rytteren tabte på målstregen

Er du glad for at have vundet tid, eller indebrændt over at have misset etapesejren i Tour de France?

Cykelrytteren Jakob Fuglsang fra Silkeborg fik spørgsmålet, allerede inden han havde fået vejrtrækningen under kontrol oven på nederlaget til Dan Martin på målstregen. Og Fuglsang valgte den sidste mulighed. Indebrændt.

I sekunderne inden spørgsmålet udbrød han da også et skuffelsens brøl udenfor kameraernes synsvinkel. Han var SÅ tæt på at vinde karrierens største sejr på en bjergetape i Tour de France.

- Det var en stor chance, som jeg missede. Jeg vidste godt, at Dan Martin er hurtig, og Sedun (sportsdirektør, red.) sagde også, at jeg skulle forsøge at komme først ind i det sidste sving, men han var ikke til at ryste af, og så var jeg bare ikke hurtig nok til sidst, erkendte den 28-årige holdkaptajn.

Men selvom Fuglsang mente, at han var indebrændt, så udstrålede han alt andet end indebrændt vrede.

Det kan være hans evne til at være på, når kameraerne peger i hans retning, eller det det kan være, at danskeren trods alt finder glæde i, at han har styrken til at køre med de bedste ryttere i feltet. Han efterlod et indtryk af kontrol over situationen og både håb og tro på, at han har evnerne til at lave et stort resultat.

Se: Tæt på østjysk Tour-sejr

Astana-kaptajnen endte med at tage 20 sekunder til favoritfeltet med Chris Froome, Alejandro Valverde og Alberto Contador. Og da flere konkurrenter som Richie Porte, Andrew Talansky og Michael Rogers tabte mere tid, så avancerer Fuglsang fra en samlet 17. plads til en samlet 12. plads. Kun 17 sekunder fra 10. pladsen, og 1,23 min. fra podiet.

- Den tid, jeg tager i dag, er vist i småtingsafdelingen, men det hjælper alt sammen. Alt den tid, jeg kan få, er kærkommen, sagde Fuglsang, som i første omgang angreb på den sidste stigning i håbet om at vinde tid tilbage på konkurrenterne.

- Det er svært at sige præcist, hvor jeg er styrkemæssigt, men jeg synes, jeg har det godt, og jeg føler mig godt kørende. Jeg havde frygtet dagens etape, for det går op og ned hele tiden, men jeg synes, det gik godt. Jeg føler, at jeg er, hvor jeg skal være, og hvor jeg havde håbet på at være.