Fuglsang snydt for kys

Silkeborg-cykelrytteren Jakob Fuglsang blev snydt kort før stregen

Foto: Leopard Trek

Cykelrytteren Jakob Fuglsang var meget tæt på at køre sig på podiet i den hollandske klassiker Amstel Gold Race, men kort før målstregen blev han narret af australieren Simon Gerrans.

Den østjyske Leopard Trek-rytter måtte nøjes med fjerdepladsen, der lige akkurat ikke giver adgang til champagne og kyssende piger.

- Da der mangler 300 meter, ser jeg tredjepladsen forude, for jeg føler, at jeg er bedre end Leukemans, eller hvem det nu er. Jeg er sikker på, at den snupper jeg, for jeg har allerede passeret Gerrans, siger Jakob Fuglsang.

Fandt luft
Det havde danskere også, men den australske Team Sky-rytter fandt sin anden luft på den stejle opkørsel på Cauberg, og så kørte han forbi danskeren og ind på tredjepladsen efter vinderen Philippe Gilbert og nummer to, Joaqium Rodriguez.

- Jeg er da glad for fjerdepladsen i sidste ende - det skal jeg vist være, tror jeg - efter sådan en dag, siger Fuglsang.

En vigtig rolle
Den 26-årige silkeborgenser spillede hele dagen en vigtig rolle for sit hold, og da holdkammeraten Andy Schleck kørte alene mod mål 11 kilometer fra målstregen, forsøgte danskeren at sætte tempoet ned i forfølgergruppen.

- Det lykkedes ikke at få det til at gå i stå, og desværre mente Philippe Gilbert, at han var stærk nok til både at lukke hullet og vinde løbet. Det lykkedes så også for ham - desværre, siger danskeren.

Væk fra feltet
Knap 40 kilometer fra mål forsøgte Jakob Fuglsang at komme væk fra feltet sammen med franskmanden Jerome Pineau, men det varede ikke længe, før de var hentet igen.

- Vi havde snakket om, at det skulle være min chance at prøve udefra, for at de andre kunne spare sig, og så vi kunne sætte nogle af de andre hold lidt under pres.

- Derfor forsøgte jeg at gå med lidt tidligt, så vi kunne skabe et hårdt løb, siger Fuglsang.

Silkeborgenseren blev Leopard Treks bedste mand i Amstel Gold Race.