Fuglsang jubler over oprejsning

Rejste sig med solosejr efter skidt start på Post Danmark Rundt

Med en flot solosejr på kongeetapen i Post Danmark Rundt fik Silkeborg-cykelrytteren Jakob Fuglsang rejst sig efter en uheldig start på løbet.

Den tredobbelte vinder af løbet stak af halvanden omgang fra målstregen på den hårde rundstrækning i Vejle.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det gik, som det gik på første etape, men jeg viste i dag, at jeg er en af de stærkeste. Jeg glæder mig over sejren i stedet for at være ærgerlig over det, siger Jakob Fuglsang.

Den danske Leopard Trek-rytter følte sig stærk, selvom han også var i angreb på torsdagens etape til Aarhus.

- Jeg var i tvivl, om jeg kunne gøre noget efter i går, hvor jeg gik rimelig dybt, og det kunne mærkes i dag, men jeg kørte i bund.

- Og heldigvis virker det til, at jeg har et gear mere efter at være kommet godt ud af Touren, siger Jakob Fuglsang.

Vandt med to sekunder
Jakob Fuglsang vandt med et forspring på to sekunder til Simon Gerrans, som overtog førertrøjen, og 11 sekunder foran italieneren Daniele Bennati, som nu ligger nummer tre i det samlede klassement.

- Når de andre mener, at de kører stærkt, så kan jeg lige køre lidt stærkere. Det var også den følelse, jeg havde sidste år, da vi kørte væk herinde, siger Jakob Fuglsang.

Leopard Trek-rytteren havde ellers et uheld under vejs, da hans pedal fik fat i barrieren på Kiddesvej i Vejle.

- Der ligger lidt olie i svinget, og jeg kommer for hurtigt ind, og jeg får ikke drejet. Der mister jeg lige gruppen, og det er derfor, at jeg kommer lidt senere forbi mål på første omgang, siger Fuglsang.

Anden sejr i Vejle
Det er Jakob Fuglsangs anden sejr på kongeetapen i Vejle. Danskeren vandt også i 2009, og sidste år kørte han over stregen umiddelbart efter sin daværende holdkammerat Matti Breschel.

- Matti havde ikke nogen god dag i dag, tror jeg. Han sagde til sine folk, at de skulle tage den med ro, og normalt kører vi fuld gas ind på strækningen. Det gjorde vi sidste år, siger Jakob Fuglsang.