Fuglsang jagter DM-revanche

Silkeborg-cykelrytteren Jakob Fuglsang blev slået med ét sekund i DM-enkeltstarten

Foto: Leopard Trek

Jakob Fuglsang slår fast, at han i de seneste dage er blevet ekstra opsat på at vinde søndagens DM i cykling.

Torsdag blev Leopard Trek-rytteren slået med blot et sekund i DM-enkeltstarten af overraskelsen Rasmus Quaade, og den andenplads vil han nu have vekslet til en dannebrogsfarvet trikot.

- Jeg er en smule indebrændt, og forhåbentligt kan jeg bruge det fornuftigt og til min fordel, siger Jakob Fuglsang.

Han forudser dog et åbent løb, fordi favoritterne i modsætning til de foregående år ikke længere er klumpet sammen på Team Saxo Bank, men stiller op for fire forskellige hold.

Håber på hårdt løb
Fuglsang håber på et hårdt løb, for hvis der kommer en stor gruppe hjem, bliver han med garanti slået af folk som Matti Breschel og Alex Rasmussen - også selvom han er i forrygende Tour de France-form.

- Jeg skal af sted i en mindre gruppe med fire-fem mand. Så må tiden vise, om jeg skal gå efter at smutte fra dem før stregen, eller om jeg skal gå efter en spurt, siger han.

Løbet bliver per definition hårdt, fordi ruten er mere end 200 kilometer lang.

Der er dog ikke de store bakker og stigninger på rundstrækningen rundt om Nyborg på Fyn, men det er lidt lige meget, fortæller Leopard Treks sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Det er sjældent, at der kommer en stor gruppe hjem i disse løb, og det tror jeg heller ikke sker søndag, forklarer han.

Kun de bedste med til slut
Ud over Fuglsang, så råder holdet også over Martin Mortensen, Martin Pedersen og Anders Lund.

- Det er kun de bedste, der vil sidde med til slut, og jeg tror, at vi vil have en med, siger Lars Michaelsen.

Fuglsang er en af outsiderne til titlen. Ruten ligger dog bedre til Rabobanks Matti Breschel, Saxo Bank-Sungards Nicki Sørensen, som vandt DM sidste år, og Team HTC-Highroads Lars Bak.

Alex Rasmussen og Chris Anker Sørensen er dog også gode bud på en plads på podiet.