Fuglsang i ny disciplin?

Jakob Fuglsang lufter nye gamle ambitioner

For fire år siden var Fuglsang med ved OL i mountainbike i Beijing, men når søndagens løb afvikles er det uden silkeborgenseren, der skiftede til landevejen. Men det afholder ikke Fuglsang fra at vurdere sine egne chancer i for eksempel søndagens OL-løb for gode.

- Jeg har en tro på, at jeg kunne. Jeg er blevet en bedre cykelrytter siden dengang, men om det kunne komme mig til gode, ved jeg ikke helt. Det ville nok også kræve, at jeg trænede på en mountainbike noget tid inden løbet, siger han til Ritzau.

Fuglsang, der har haft problemer med sin rolle på sit nuværende hold, ville, hvis han kørte mountainbike, kunne køre mere frit uden i samme grad være bundet af holdets taktik.

 - Man er herre i eget hus, og jeg har da også overvejet det. Tanken har strejfet mig at prøve at stille op i en World Cup-afdeling, for at se, hvordan mit niveau ligger nu, fortæller han.

Det største problem er bare, at landevejsløb og mountainbike sæsonerne køres samtidig, og derfor ville det være svært at kombinere de to.

 - Hvis man har en løbspause, kan det måske lade sig gøre. Problemet er selvfølgelig, at jeg nok ikke bliver populær hos holdet, hvis jeg styrter og brækker arme og ben, siger cykelrytteren.

Skulle han dog få lyst, tid og mulighed, så er han så godt som klar.

 - Jeg har faktisk også en rigtig fin Trek-mountainbike hængende hjemme i kælderen, men den er ikke rigtigt blevet luftet endnu, fortæller Fuglsang.