Frygter større radikalisering

Afbrudt samarbejde vækker bekymring

02:17

1 af 2

Den har været i offentligheden søgelys mange gange, moskéen på Grimhøjvej. Og nu er den det igen. Denne gang som samlingssted for de unge, som er draget til Syrien for at deltage i borgerkrigen.

Allerede i 2002 var moskeen under mistanke for at rekruttere yderligtgående muslimer til hellig krig, og under Muhammedkrisen i 2005 spillede moskéen en fremtrædende rolle og bragte vreden over muhammedtegningen videre til Mellemøsten.

I dag har bestyrelsen bag Grimhøj-moskéen i Brabrand på et ekstraordinært møde besluttet at droppe alt samarbejde med myndighederne. Det sker i protest mod det, moské-folkene kalder ondsindet propaganda.

Se også: dropper samarbejde

Lorens Hedelund var indtil 2008 leder af et informationscenter for kristendom og islam i Grimhøj-moskéen, så han kender den indefra. Og han er stærkt bekymret over bestyrelsens beslutning om at indstille alt samarbejde med myndighederne.

- Det at separere sig fuldstændig og marginalisere sig selv - der vil man ryge helt ud i noget, der er ustyrligt Siger Lorens Hedelund, der er islam-ekspert, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I indslaget øverst på siden kan du se, hvordan moskéen i mere end ti år har vakt opsigt.