Frygter sammenlægning

Brandmænd bekymrede for fremtidens service

02:14

1 af 2

Antallet af landets kommunale brand- og rednings-beredskaber skal skæres ned til en fjerdedel.

På Djursland arbejdes der lige nu på at sammenlægge beredskabet med kollegerne i Randers og Favrskov.

En eventuel fusion vækker dog bekymring hos brandmændene på Djursland:

- Det, vi frygter mest alle sammen, det er jo, at de lukker brandstationer. For hvis de skal spare alle de penge, og de bare kynisk bliver ved med at ville spare alle de penge, så er én station ikke nok, siger Jan Møller Nielsen, der er fællestillidsmand for Brand og Redning Djursland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Beredskaber lægges sammen

Ved at lægge brandvæsenet sammen med beredskaberne i Favrskov og Randers sparer man 8,6 mio. kr.

I 2009 blev Norddjurs og Syddjurs kommuners to beredskaber slået sammen til ét - allerede her blev der lavet besparelser på beredskabet på Djursland. Ifølge brandfolkene kan man ikke spare endnu en gang, uden at det nu kommer til at koste brandstationer på Djursland.

- Så går det ud over borgerne, så er der længere udrykningstid, og så får ildebranden bedre fat - og i yderste konsekvens kan flere brænde inde, siger Jan Møller Nielsen.

Formanden for beredskabskommissionen på Djursland, borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V), erkender risikoen for dårligere kvalitet:

- Jeg anerkender fuldstændig deres bekymring - den deles jo også af kommissionen: Vil vi være i stand til at at opnå rationaler inden for den økonomi, som nu er udstukket og så samtidig bevare vores serviceniveau.

Den endelige model for beredskaberne i fremtiden er endnu ikke fundet.

Hør mere om brandmændenes bekymring i tv-indslaget øverst på siden.