Frygter kø-kaos ved broløb

Arrangør: Hent startnummeret dagen før

Broløbet den 30. juni er den eneste chance, løbere har for at opleve strækningen mellem Funder og Bording inden motorvejen åbner i august/september. Foto: Petri og Betz

Arrangørerne af lørdagens broløb over Funder Ådal opfordrer nu deltagerne til at hente deres startnummer dagen før løbet - for at undgå kaos på løbsdagen.

Arrangørerne har skelet til erfaringerne fra en lignende løb i Sønderjylland tidligere på året og tilbyder nu deltagerne, at de kan hente deres startnummer i byggemarkedet Bygma på Nørrevænget i Silkeborg på fredag 29. juni fra kl. 13.00-20.00.

Her vil deltagerne også få udleveret den bestilte T-shirt. Man skal blot huske at medbringe den mail, som man har modtaget med sit startnummer, da den fungerer som kvittering for deltagelse.

- De, der henter deres startnummer om fredagen, behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt der er kø ved udleveringen om lørdagen, siger løbskoordinator ved broløbet, Flemming Johannsen fra DGI Midtjylland.

- Der kommer flere end 12.000 mennesker til løbet, og hvis de alle skal have deres startnummer udleveret på løbsdagen, kan det godt blive lidt kaotisk. Så selv om man bor en halv times kørsel fra Silkeborg, er det helt sikkert godt givet ud at bruge den tid om fredagen på at hente startnummeret, siger Flemming Johannsen.

Kør sammen
- Når flere end 12.000 mennesker skal samles inden for få timer ved starten af broløbet, kan det give nogle trafikale problemer, siger løbskoordinatoren.

Der er to store parkeringsområder ved startområdet, men Flemming Johannsen råder deltagerne til at fylde bilerne, hvis de kører til broløbet.

- Vi har 8.000 parkeringspladser. Men de skal alle ind ad samme vej, og det kan give lidt kø. Så jo flere, der kan køre i fælles bil, jo bedre, opfordrer løbskoordinatoren.