Frontløber skal rådgive minister

Esben Weile står i spidsen for nyt rådgiverpanel

To frontløbere - fra hver sin tid - forenes omkring magtens bord, når kulturminister Uffe Elbæk (R) for første gang kalder sit nyudnævnte hold af unge rådgivere sammen. Uffe Elbæk, som var initiativtager til Frontløberne, har udpeget 19-årige Esben Weile Kjær fra Aarhus, som talsperson for det unge hold.  

Esben var én af de 284 unge, der søgte om at være med i kulturministerens 15 mand store unge-rådgiverpanel. Han er tidligere deltager på Frontløbernes F16-hold (2008-09) og var bare 16 år, da han stod i spidsen for arrangementet Mejlgade For Mangfoldighed i 2009. Siden har han gjort sig bemærket i mange sammenhænge i det danske kulturliv.

 - Frontløberne er mit udgangspunkt. For mig var - og er - Frontløberne et pusterum i en ensrettet og normaliseret verden. En slags skole, hvor man som ung helt selv er med til at lave skemaet. Her prøvede vi ting af før de andre og lavede fejlene, inden vi læste brugsanvisningen. Den lærdom har jeg taget med mig fra det lille hus i Mejlgade. En gang frontløber, altid frontløber, siger Esben Weile Kjær i en pressemeddelelse.

Esben Weile har eget firma, og skal ved siden af til at studere på Det Rytmiske Musikkonservatorium.