Frivillige vigtige for ældre

Det er især på det sociale område, de gør en forskel

02:05

1 af 2

Frivillige kræfter betyder mere og mere for ældreplejen, og uden de frivillige hænder ville det rent socialt være meget kedeligere for de ældre at bo på i plejeboliger. Mange steder er hjælpen fra de frivillige faktisk blevet helt nødvendig, når det gælder om at pusle om de ældre rent socialt.

Derfor var det i dag tid til at sige en stor tak til de frivillige. Det skete på Glesborg Plejecenter, hvor 35 frivillige personer blev hyldet, fordi de tager sig tid til at være sammen med de ældre. For eksempel ved at spille kort eller tage med på udflugter.

Det rigtige personale har nemlig ikke længere tid til at sørge for de ældre på det sociale plan. På grund af tidsmangel må personalet nemlig holde sig til at give de ældre den mest nødvendige, personlige pleje.

- De frivillige betyder utroligt meget for os her i Glesborg. De er med til at bringe lidt hverdagsliv ind udefra og er med til at sætte lidt kulør på tilværelsen for beboerne i huset, siger Birthe Holst, der er leder af Glesborg Plejecenter.

Se hele historien øverst på siden.