Frivillige på Northside: Fedt at møde nye mennesker

500 frivillige holder humøret højt - og festivalen kørende

02:03

De fleste af gæsterne på Northside-festivalen i Aarhus tænker næppe over det.

Men mens gæsterne nyder musikken og samværet med vennerne, er der flere tusinde frivillige, der søger for, at der er styr på alt lige fra oprydning og dirigering af trafik til temperaturen på sandwichene og fadøllene ved boderne.

I alt får Northside en held uundværlig hjælpende hånd fra 5.000 frivillige. De ekstra medarbejdere holder humøret højt og udfører med glæde deres opgaver - selv om de ikke får penge for deres arbejde.

SE OGSÅ: Ups! Strømmen forsvandt i fem minutter

Tina Gønge er en af de frivillige, der hjælper med til at få det store Northside-maskineri til at fungere. Hun har tidligere været frivillig på festivalerne i Skanderborg og Roskilde, men Northside er anderledes.

- Det skiller sig klart sådan ud, at jeg bor her, og det er den store fede forskel for mig, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun bakkes op af andre frivillige, der også får noget ud af anstrengelserne, selv om arbejdet er ulønnet. 

 

- Det er fedt. Vi møder en masse nye mennesker, forklarer en ung kvinde, mens hun har travlt med at give festivalgæster armbånd på.

SE OGSÅ: Northside: Ingen grund til at frygte for vores eksistens

Selv om det altså er lykkedes Northside at få 5.000 frivillige til at melde sig under fanerne, har det i år været vanskeligt at få tilpas mange til at tage en frivillig tjans på den store aarhusianske musikfestival.

- Vi har haft en udfordring med at skaffe frivillige. Det er klart, at det skal vi sætte os ned og evaluere på, siger Northsides frivilligkoordinator, Peter Caspersen.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se mere om de frivillige på årets Northside-festival.