Friluftsscene i Randers

Randrusianer vil kæmpe for at få opført en scene ved Gudenåen

Randers set fra luften. Friluftsscenen skal placeres på Justesens Plæne, hvor der på billedet er sat et stort hvidt telt op. Foto: Pernille Bering

Randers skal have sin egen friluftsscene med plads til, at både etablerede navne og lokale talenter kan få et sted at udfolde sig.

Det drømmer en ivrig iværksætter fra Randers om at få opført på græsarealet ved Randers Regnskov og Gudenåen midt i Randers by.

Manden med idéerne og drømmene hedder Jesper Olrich. Han er en mand med mange titler på CV'et: Randrusianer, kørelærer, førstehjælpsinstruktør, instruktør i elementær brandbekæmpelse og så er han også byrådskandidat.

I 2013 stillede han til kommunalvalget for Venstre, men blev ikke valgt ind. Det skal dog ikke ændre ved hans ambitioner for Randers som by, fortæller han til tv2oj.dk:

- Selvom jeg ikke kom ind, vil jeg gerne gøre noget godt for byen. Sidste år var der en del, der brokkede sig over, at teltet til Randers-ugen var væk, så derfor tænkte jeg, at man måtte kunne gøre noget andet.

Mangler finansiering

Jesper Olrich har ifølge eget udsagn fået grønt lys af borgmester Claus Omann til at føre idéen om en permanent friluftsscene ud i livet, hvis han selv kan få den finansieret.

Omkostningerne ved at opstillet den vil være omkring to millioner kroner, forventer han.

Pengene vil han forsøge at finde gennem fonde, sponsorer og crowdfunding, hvor almindelige mennesker donerer penge til et projekt.

Hvis den mission lykkes, håber han, at scenen kan blive for alle randrusianere. Uden for højsæsonen i forårs- og sommerperioden skal det være gratis for folk at benytte sig af den:

- Jeg håber, at det kan være med til at hjælpe talenter - musikere, DJs og så videre - så de kan spille deres musik, lyder forklaringen.

Planen er, at det skal være Randers Kommunes eventsekretariat, der står for selve bookingen af scenen.