Frikirke politianmeldt

Beskyldes for at filme småpiger nøgne

04:26

Christian Laursen interviewes af TV 2 | ØSTJYLLAND 21. marts 2010. Den samme måned, som han ifølge anklagerne skulle have filmet 15-årige nøgne i et søbad.

1 af 2

Et tidligere medlem af frikirken Byens Kirke i Silkeborg har politianmeldt kirkens pastor Christian Laursen for omfattende overgreb mod kirkens unge medlemmer.

Pigen fortæller sin historie i dagens udgave af dagbladet BT.

Hun hævder, at have overværet en fra kirken filme piger i alderen 15-16 år nøgne i et omklædningsrum i forbindelse med afstraffelser beordret af Christian Laursen.

En tyveårig mand, Martin Mogensen, der også tidligere er kommet i kirken fortæller om en lignende krænkelse, hvor piger ned til 13-14 år, skulle bade i en sø i marts måned 2010. Pigerne skulle smide både top og bh mens Christian Laursen ifølge vidnet filmede det.

Martin Mogensen har ikke anmeldt sine oplevelser.

Vidnet Natascha skal desuden have været til stede i kirken en fredag aften, hvor Christian Laursen skal have fået to unge overhældt med tændvæske og truet med at sætte ild til dem.

- Folk skulle herefter gøre forskellige ting for at undgå, at der blev sat ild til dem. Folk blev spyttet i munden og folk skulle slikke sveden af hinandens kroppe, fortæller den 17-årige Natascha til B.T. Avisen holder hendes efternavn tilbage.

Pigen forlod kirken efter at hun i november 2011 begyndte at drøfte sine oplevelser med en ven. Hun politianmeldte sagen den 10. maj i år.

Ekskluderet af frikirkeledere
Christian Laursen blev den 30. juni 2010 ekskluderet af sammenslutningen af frikirkeledere, Frikirkeleder.dk, med begrundelsen, at flere kirkemedlemmer samstemmende havde  anklaget ham for "sekterisk og manipulerende adfærd overfor medarbejdere, uetisk forvaltning af økonomiske midler og umådeholdent forbrug af spiritus."

Avisen har ikke kunnet få kontakt med Christian Laursen, men hans far, Carl-Erik Laursen, som er en af frikirkens ledende figurer afviser overfor avisen alle anklager som "sygt, for langt ude og det rene opspind."

Spiste bræk
Carl-Erik Laursen anerkender kun en enkelt påstand, nemlig af unge på en lejr blev tvunget til at spise deres eget opkast.

- Det har både Christian og jeg undskyldt, siger han til B.T.

- Det gik lidt over gevind.

Opholder sig i USA
Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter overfor avisen, at man efterforsker en politianmeldelse mod Christian Laursen.

Ifølge B.T. har Christian Laursen siden 7. november 2011 opholdt sig i Florida, USA, hvor han under navnet Christian Raburn er ved at åbne en ny kirke.

Kilde: Dagbladet B.T.

Øverst på denne side kan du se et tv-indslag om sagen.