Fremtidens Bispetorv

Aarhus Teater ønsker masser af liv og aktivitet

Bispetorv skal i fremtiden summe af liv og kulturel aktivitet. I hvert fald hvis det står til Aarhus Teater. Aarhus Kommune har givet teatret lov til at udarbejde et forslag til, hvordan det gamle torv - og ikke mindst aktiviteter på det gamle torv - kunne se ud i fremtiden.

Teatret ønsker et Bispetorv, der byder på markante aktiviteter og bredt appellerende arrangementer - ikke blot inden for scenekunst, men inden for alle mulige genrer. Torvet skal være et åbent byrum, hvor byens mange aktører kan byde ind med og afvikle aktiviteter.

- Det er vigtigt for os at få hele byen, erhvervs- og handelslivet, turismen og de mange kreative kræfter, der befolker Aarhus, inddraget i processen, siger direktør for Aarhus Teater, Henning Kærsgaard, i en pressemeddelelse.

- Vi har på Aarhus Teater fået mulighed for at komme med vores forslag til, hvordan livet på Bispetorv i fremtiden kan tænkes at udfolde sig. Men det er vigtigt for os at understrege, at Bispetorv ikke er teatrets plads, men byens plads - en unik plads i Aarhus' byrum, hvor der de kommende år opstår helt nye muligheder som følge af byens og ikke mindst havnens udvikling.

Aarhus Teater inviterer alle interesserede til et stormøde om fremtidens Bispetorv. Det er torsdag den 5. marts 2015.