Fremgang til Bent Hansen

Går frem med et enkelt mandat ved regionsvalget

Socialdemokraterne er landet på 16 mandater i Region Midtjylland, mens Venstre går frem til 13.

En af de mest magtfulde mænd i dansk sundhedspolitik i en lang årrække, regionsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland, kan ved regionsvalget notere en lille fremgang.

Socialdemokraterne er med 34,5 procent af stemmerne regionens største parti og går frem til med et enkelt mandag til i alt 16.

Venstre går frem med to mandater og får således 13 pladser i regionen.

Op til valget har Bent Hansen haft et valgforbund bestående af S, SF, Enhedslisten og Radikale i ryggen.

Den radikale spidskandidat, Poul Erik Christensen, har dog på forhånd meldt ud, at Socialdemokraterne ikke skal tage for givet, at de radikale vil pege på genvalg til Bent Hansen (S) som regionsrådsrådsformand.

Partiet har sagt, at de vil afvente vælgernes dom og nøje overveje både Bent Hansen og udfordreren Anne V. Kristensen fra Venstre.

Se: Bent Hansen bliver på posten

Poul Erik Christensen er også selv er klar til at udfylde pladsen, hvis der er et markant flertal, der peger på ham.

De Radikale har fået et ekstra mandat i regionen og har nu to, mens SF går fire tilbage og lander på to mandater.

Venstre har med sin spidskandidat, Anne V. Kristensen, ved valget forsøgt at udfordre Bent Hansens ubrudte lederskab gennem 24 år.

Først fra 1990 og frem til amternes nedlæggelse i 2005 som amtsborgmester i Viborg Amt. Siden som regionsformand for Region Midtjylland og formand for Danske Regioner

Kun en kræftsygdom skabte kortvarigt usikkerhed om Bent Hansens kandidatur som fortsat regionsformand. Men vel over sygdommen besluttede han sig hurtigt for at genopstille til valget endnu engang.

Ved det seneste regionsrådsvalg i 2009 havde Bent hansen rent rødt flertal bag sig sammen med SF med 21 mandater men lavede efterfølgende en bred konstituering som omfattede 39 af regi­onsrådets 41 medlemmer.