Fremgang for erhvervs-uddannelser

Østjyske unge har taget de korte videregående akademiuddannelser til sig

Med en stigning i ansøgertallet på 29 procent i forhold til sidste år kan Erhvervsakademi Aarhus konstatere, at østjyske unge har taget de korte videregående akademiuddannelser til sig.

889 unge østjyder har i år søgt om optagelse på 11 af Erhvervsakademi Aarhus' uddannelser gennem kvote 2. Det er 198 flere end sidste år, svarende til en stigning på 29 procent, oplyser Erhvervsakademiet til TV2 | ØSTJYLLAND:

- Det er dejligt, at vi igen i år oplever stigende interesse for vores uddannelser. Formelt set er det jo kun tredje år, Erhvervsakademi Aarhus eksisterer som en selvstændig enhed, og alligevel er vi for tredje år i træk byens tredjestørste videregående uddannelsesinstitution målt på antallet af ansøgere, siger rektor Christian Mathiasen.

De store uddannelser
Særligt de store uddannelser som markedsføringsøkonom, finansøkonom og multimediedesigner har været genstand for større interesse end sædvanligt.

Fremgangen gør sig dog generelt gældende for alle erhvervsakademiets uddannelser og uddannelser, der alle retter sig mod det private erhvervsliv.

Reelt bliver antallet af studerende, der starter på Erhvervsakademi Aarhus'  til sommer dog endnu større end 889. Den 5. juli er der nemlig ansøgningsfrist for kvote 1-ansøgninger.