Fregat-musical forliser

Dansk Musikteater begærer konkurs

Musicalen om Fregatten Jylland lider nu samme skæbne, som det skib den handler om. Kim Sørensen, leder af Dansk Musikteater, der står bag musicalen, måtte torsdag i sidste uge forbi Skifteretten i Aarhus med en konkursbegæring. Det skriver Århus Stiftstidende.

Boet er nu gjort op, og der tegner sig et underskud på ca. to millioner kroner.

Det store underskud skyldes, ifølge Kim Sørensen, at det kun er lykkedes at sælge godt halvdelen af billetterne til de mange forestillinger rundt i landet. Måske direkte årsag af dårlige anmeldelser.

- Vi er tidligere blevet kritiseret for at lave musicals, der var for tunge, og denne gang mente anmelderne så, at der var gået folkekomedie i den. Men det var bevidst fra vores side, men det var tilsyneladende også galt, siger Kim Sørensen til Århus Stiftstidende.

Konkursen betyder, at en lang række skuespillere og tekniske arbejdere på forestillingen ikke får udbetalt deres løn for oktober måned. Også Musikhuset i Aarhus risikerer at miste penge - nemlig 80.000 kroner for udlejning af øvesal og diverse teknisk assistance.

 

Musicalen Fregatten Jylland havde premiere i Musikhuset i Aarhus den 19. september og fortsatte efterfølgende på en landsturné, som sluttede 22. oktober.