Frederikshøj-hold henter verdensmester

Den tidligere verdensmester Alex Rasmussen tiltræder hos cykelholdet Frederikshøj CC

01:33

Cykelholdet Frederikshøj CC, der blandt andre ejes af kokken Wassim Hallal, der har Michelin-restauranten Frederikshøj, har tilføjet en tidligere verdensmester.

Det er Alex Rasmussen, der har været verdensmester i to discipliner i banecykling, der er ny rytter for holdet. Og selv om det kan ligne et skridt ned, passer det ham rigtig godt. 

Læs også Wassim Hallal: Michelin er et mål for mig

- Til næste år vil jeg gerne starte mit eget firma og lave nogle cykelevents, og den frihed får du altså ikke på Continental-hold, der skal du cykle hele tiden. Jeg får den frihed, og jeg får stadig mulighed for at cykle og have det sjovt og have et godt netværk, siger Alex Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er netop tanken med holdet Frederikshøj CC.

For der er tale om mange dygtige cykelryttere, der har ambitioner om at vinde løb. Men det er ikke cyklingen, der skal tage al tiden, og derfor køres der også primært løb i Danmark. 

Læs også Danske Michelin-stjerner mødes i Aarhus

- Vi har en eliteklub, der giver folk mulighed for at køre cykelløb på højt plan, og ambitionen er, at vi kombinerer eliteniveau med, at vi kan leve et liv ved siden af med børn og familie og så videre, siger Janus Lautrup, der er medstifter og sportsdirektør på holdet.

Se et længere interview med Janus Lautrup og Alex Rasmussen i videoen øverst i artiklen.