Frederiksbjerg vinder cykelkonkurrence

Med næsten en fordobling i cykeltrafikken høster de vindende cyklister på Hans Broges Gade chokolade og nye bycykler.

Efter to uger med hårde tramp i pedalerne og syre i benene sluttede bydelskonkurrencen søndag ved midnat, hvor tallene på byens 10 cyklisttællere blev registreret for sidste gang i konkurrencen.

Og resultatet viser, at århusianerne i høj grad har taget det gode cykelbudskab til sig.

Alle bydele viser en markant stigning i cykeltrafik med et gennemsnit på 29,25 procent. I alt har 197.259 cyklister passeret de 10 tællere, og Frederiks Allé alene har haft besøg af mere end 40.000 cyklister i de seneste to uger.

Da der ikke er lige mange cyklister i alle bydele, er det den procentvise stigning, som tæller, og her har Frederiksbjerg med cykeltælleren på Hans Broges Gade lagt sig i front fra konkurrencens start og er også løbet af med den endelige sejr med en stigning på hele 41 procent i cykeltrafik. Vinderbydelen er dog skarpt forfulgt af Langelandsgade, som kan prale af 40 procent nye cyklister.

- Jeg er positivt overrasket over de flotte resultater og er meget glad for, at flere århusianere er hoppet på cyklen. Det viser, at vi med rette kan kalde Århus for en cykelby og er kommet skridtet nærmere en CO2- neutral by i 2030, skriver leder af Århus Cykelby, Pablo Celis, i en pressemeddelelse.

Selvom konkurrencen er slut, bliver tællerne stående, så Århus Cykelby og interesserede borgere fortsat kan følge udviklingen i cykeltrafikken i byen.