Frederik Møller: Vi kan ikke spille på 0-0

AC Horsens’ Frederik Møller vil være aggressiv i den altafgørende kamp mod Esbjerg

Foto: Frank Cilius - Scanpix

Søndag eftermiddag klokken 13 spiller AC Horsens hjemme mod Esbjerg for livet i Superligaen.

Den første af to kampe endte 1-1 i Esbjerg, og den samlede taber rykker ned i 1. division, mens vinderen overlever endnu en uge og skal møde Hobro eller Vendsyssel i en ny playoff-omgang.

For AC Horsens’ forsvarsspiller og vikarierende anfører, Frederik Møller, er det afgørende, at AC Horsens ikke stiller sig tilfredse med et 0-0-resultat, der ellers ville give en samlet sejr grundet reglen om udebanemål. 

- Vi kan ikke gå ind til en fodboldkamp og tænke, at nu skal vi spille 0-0. Det er ikke vores indstilling, for så ville det blive for passivt. Men hvis der står 0-0 i overtiden, er det klart, at det nok ikke lige er der, man tager dybdeløbet, siger Frederik Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er temmelig fortrøstningsfuld omkring AC Horsens’ chancer i kampen mod Esbjerg. 

Læs også AC Horsens i bundgyser: Esbjerg-træner vil gå all-in

- Vi viste dernede for en uge siden, at vi som minimum kan spille op med dem, og vi fik et godt resultat. Jeg ser ikke nogen grund til, at vi ikke kan gøre det igen, siger han.

Skal I ind og skabe kampen - noget I jo ikke har gjort så meget i løbet af sæsonen?

- Der er forskellige måder at skabe en fodboldkamp på. Man kan både skabe den med og uden bolden. Det handler om at have god balance i de valg, man træffer. Men vi skal selvfølgelig lægge noget pres på Esbjerg-spillerne, siger Frederik Møller.

Har kontraktudløb

Den 23-årige forsvarsspiller har kontraktudløb med klubben til sommer, men al snak om forlængelse eller afgang er parkeret, til sæsonen er færdig og klubbens skæbne er besejlet. 

Læs også Horsens slog Viborg men er et skridt nærmere nedrykning

Dagen før den afgørende kamp er Frederik Møller godt tilfreds med spilletidspunktet klokken 13.

- Heldigvis er det allerede klokken 13, for så er dagen i morgen ikke så lang, som når kampen er klokken 20, og man når at have en masse tanker hele dagen. Det er ikke en kamp, som nogen af os har prøvet at spille før. Normalt er vi vant til, at det hele bliver afgjort over 33 kampe, hvor de point man fik i første runde. er ligeså vigtige som dem, man fik i 33. runde, så på den måde er kampen speciel, fordi den er så afgørende, siger Frederik Møller.

02:14

VIDEO: Tidligere i slutspillet kom Frederik Møller i fokus for andet end sit fodboldspil. Han fik nemlig sat holdlederen på overarbejde. Se bare her. 

Luk video