Frederik efter debut-sejr: En drengedrøm er gået i opfyldelse

Bokseren Frederik Hede Jensen fra Aarhus vandt sin første kamp som professionel bokser

Frederik Hede Jensen vandt sikkert sin første kamp som professionel bokser. Foto: THOMAS SJØRUP, Scanpix

Lørdag var bokseren Frederik Hede Jensen i ringen til sin første professionelle kamp, og det blev en kort en af slagsen.

Allerede i anden runde havde bokseren fra Aarhus fået så mange gode slag ind på Tibor Nadori, at det endte med en knokoutsejr, da bokseren fra ungarn endnu en gang røg i gulvet . Og så kunne tårerne få frit løb hos den 20-årige aarhusianske bokser, som har været meget igennem for at kunne stå med armene over hovedet som vinder.

Læs også Dennis Ceylan bevarer EM-titel med blodig uafgjort

- Det hele kulminerede for mig, og alle følelserne kom ud på grund af alt det, jeg har oplevet og gennemgået. Det er en drengedrøm, der ikke burde være mulig, som er gået i opfyldelse, siger Frederik Hede Jensen til TV 2 ØSTJYLLAND med henvisning til det lange sygdomsforløb, han har været i gennem.

For det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle ende som professionel bokser. En sjælden hoftesygdom har nemlig betydet, at Frederik Hede Jensen som fireårig endte i kørestol og tilbragte adskillige år i den, inden han som 12-årig kunne begynde at bokse.

03:00

VIDEO: Frederik sendte sygdommen i gulvet: Nu er han proffessionel bokser

Luk video

Lørdag aften kulminerede det hele så i Ceres Arena i Aarhus, hvor opbakningen til den unge bokser var stor.

- Det har været en kæmpe oplevelse. Jeg er stolt af det, jeg har opnået, og det har været et kæmpe eventyr. Hele setuppet omkring stævnet i går (lørdag, red.) var kæmpe stort, og der var stor opbakning. Der var selvfølgelig nerver på, men det kunne ikke blive bedre, siger Frederik Hede Jensen, der havde sin modstander i gulvet flere gange i løbet af den korte kamp.

- Jeg ventede lidt på ham, prikkede så lidt til ham, og så kom slaget, der afgjorde kampen. Det var en fed fornemmelse, siger den aarhusianske bokser om de sidste sekunder af kampen.

Fredeik Hede Jensen har sendt Tibor Nadori til tælling i ringhjørnet. Foto: THOMAS SJØRUP, Scanpix

Hvornår Frederik Hede Jensen skal i ringen igen, og hvem han skal møde, er endnu usikkert, men det skal han sammen med resten af teamet nu bruge den næste tid på at finde ud af, men formentlig venter der en kamp i løbet af et par måneder, fortæller han.

Hovedkampen til lørdagens stævne var mellem Aarhusianske Dennis Ceylan og briten Isaac Lowe. EM-kampen mellem de to blev stoppet før tid, da de stødte hovederne sammen i fjerde omgang, så blodet flød.

Det resulterede i en teknisk uafgjort, og dermed bevarer 28-årige Dennis Ceylan sin EM-titlen i fjervægt. Du kan læse mere om den kamp her.

Dennis Ceylan og Isaac Lowe i kamp, inden duellen blev stoppet. Foto: THOMAS SJØRUP, Scanpix

 

Resultater fra boksestævnet, Nordic Fight Night, afviklet i Ceres Arena, Aarhus:

Sværvægt, WBF-titelkamp:
Erzen Rustemi, Schweiz over Ricardo Ramirez, Argentina, på knockout i 2. omgang.

Super-mellemvægt:
Adam Bashanov, Danmark over Janos Varga, Ungarn, 3-0 (40-35, 40-35, 40-35).

Fjervægt:
Frederik Hede Jensen, Danmark over Tibor Nadori, Ungarn, på knockout i 2. omgang.

Super-weltervægt:
Mikkel Nielsen, Danmark over Flavio Turelli, Schweiz, på knockout i 6. omgang.

Super-bantamvægt, EBU EM-titelkamp:
Dina Thorslund, Danmark over Gabriella Mezei, Rumænien, på knockout i 1. omgang.

Fjervægt, EBU EM-titelkamp:
Dennis Ceylan, Danmark over Isaac Lowe, England, teknisk uafgjort.