Mols og Helgenæs mister lokal akutlæge

I det nye år er det slut med den lokale akutlæge på Mols

Arkivfoto

Indtil nu har en læge i Knebel kørt akutberedskab på Mols. Men det slutter nu, og den nærmeste akutlægebil kommer fra årsskiftet til at køre fra Grenaa - op til tre kvarters kørsel væk.

Akutlægen på Mols har betjent et område med omkring ni tusinde borgere.

Men fremover skal den nærmeste akutlæge altså være i Grenaa, og ambulancer og paramediciner i Rønde og Ebeltoft skal klare opgaven.

Placeringen af akutlægebiler på hele Djursland har været diskuteret heftigt i mange år. Senest måtte den sydlige del af Djursland acceptere, at områdets eneste akutlægebil blev placeret i Grenaa. Netop fordi lægen i Knebel kunne rykke ud.

- Senest var der en responstid på 48 minutter fra Grenaa for at nå frem til et 112-opkald, så jeg synes, at det er en lang responstid at have. Jeg ved godt, at det var et enestående tilfælde. Men alligevel, det giver jo ikke tryghed, at den slags tilfælde overhovedet forekommer, siger Jørgen Ørgaard, der er formand for Borgerforeningen Mols.

Læs også Kæmper for akutlægebil

Anders Kühnau (S), formand i Region Midtjyllands Hospitalsudvalg, mener, at der fortsat vil være god dækning i området.

 - Vi har en rigtig god dækning i området i forvejen. Vi har lægebiler både i Randers og Grenaa. Vi har paramedicinere, der sidder i ambulancer i både Rønde og Ebeltoft. I Tirstrup og Hornslet har vi ambulancer, og derudover har vi også nogle førstehjælpere, som kan rykke ud og give hurtig livsgivende hjælp på både Mols og Helgenæs, siger Anders Kühnau og fortsætter:

- Det betyder, at vi har en rigtig god dækning. Den her læge i Knebel var så noget ekstra, vi havde oveni, og det har vi ikke haft mulighed for at fortsætte, fordi lægen stopper, og vi ikke har andre læger i området. Derfor er vi i den situation, hvor vi skal dække os ind med det, vi har i forvejen, som også er et rigtig godt tilbud.

Du kan se hele interviewet med Anders Kühnau herunder.

OBS:  Denne artikel er ændret den 31.12.2016 klokken 00.19.

04:04

VIDEO: Anders Kühnau: Vi har fortsat en god dækning

Luk video