Fra dør til dør i ghettoen

Ledige i socialt udsatte boligområder skal i arbejde

Aarhus Kommune vil efter sommerferien gå fra dør til dør i ghettoer for at få ledige ud på arbejdsmarkedet.

Målet er at aktivere ledige og modtagere ud af offentlige ydelser, og som har isoleret sig i lejligheder i socialt udsatte boligområder.

- Vi tager en opgang ad gangen og banker på dørene. Målet er ikke alene at få dem med i nogle netværk, men også at finde en form for beskæftigelse til dem, udtaler beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen (S) til Jyllands-Posten.

Særligt kvinder

Indsatsen forventes at komme i gang i løbet af det næste halve år, og målgruppen er særligt kvinder, som lever på førtidspension eller kontanthjælp:

- Det er ofte kvinderne, som går forrest og er lettest at få i tale. Kan vi få dem lokket ud af deres lejligheder og ind i netværk, hvor de producerer et eller andet, så laver de noget for den overførselsindkomst, de får, fortæller rådmanden.

Initiativet er et af flere, som ifølge Hans Halvorsen skal være med til at reducere antallet af arbejdsløse i de mest belastede boligforeninger.

Arbejdsløsheden i disse områder er ifølge en ny rapport fra Det Boligsociale Fællessekretariat i Aarhus mere end dobbelt så højt som kommunens gennemsnit.