Fra diskusprolaps til VM-sølv

Genoptræning blev til konkurrencesport

07:05

1 af 2

Det begyndte tilfældigt som en træningsform, der skulle hjælpe hende ovenpå igen efter en diskusprolabs. Nu har Lene Olsen fra Grenaa vundet sølv ved VM i Milano i sportsgrenen kettlebell.

Medaljen kom i hus i den åbne klasse, hvor kvinder ned til 23 år kan deltage. Det var ellers kun meningen, at hun ville stille op i klassen for 45 til 50-årige, men hendes træner overtalte hende til at konkurrerer imod de langt yngre deltagere. En beslutning hun i dag er rigtig glad for, fortæller hun mandag i Go' Aften Østjylland.

- Det var godt han overtalte mig til det, for det var "den rigtige" klasse. Der var 12 deltagere, så jeg er rigtig stolt over at blive nummer to, siger hun. 

234 løft på 10 minutter

Sportsgrenen kettlebell har vundet stor popularitet de senere år. På konkurrenceplan gælder det om at svinge en kettlebell - der er en jernkugle med et håndtag - ned mellem benene og op over hovedet flest gange på ti minutter. Undervejs må deltagerne kun skifte hånd en enkelt gang.

Lene Olsen klarede 234 løft med den 16 kilo tunge kugle, og det rakte altså til en andenplads.

- Hende, der vandt guld, har ikke været presset de sidste 15-16 år, men det blev hun så i år, siger hun.

Interaktiv træning

Lene Olsen har trænet med kettlebells siden 2009, men har kun trænet intensivt frem mod VM i fire måneder. Op til konkurrencen er hun blevet trænet af en slovensk træner, som hun faktisk aldrig har mødt.

Træningen foregår ved at Lene med sin iPhone optager videoer af sin træning. De små film uploader hun til Youtube og deler med sin træner på Facebook. Træneren ser så videoerne igennem og sender et ugentligt træningsprogram tilbage til Lene.

I klippet herover kan du se hvordan kettlebell-træningen ser ud og høre hele interviewet med Lene Olsen.

Du kan også se det mandag aften i Go' Aften Østjylland. Det er kl. 18.20, 20.30 og 23.30.