Fortsat uden spor

Politiet i Silkeborg fik i aftes omkring 10 henvendelser fra borgere om gruppevoldtægten i Hammel, men er stadig på bar bund i sagen.

Ingen afgørende spor i sag om gruppevoldtægt Politiet står fortsat uden afgørende spor i sagen om gruppevoldtægten af en ung kvinde, som natten til søndag blev overfaldet af fem mænd på hovedgaden i Hammel. Den 21-årige kvinde blev slæbt ind i en passage eller gyde, hvor hun flere gange blev voldtaget, oplyser politiet i Silkeborg.

- Vi fik en halv snes henvendelser i løbet af aftenen i går, og det er selvfølgelig noget vi kigger grundigt på i løbet af dagen, siger kriminalinspektør ved Silkeborg Politi, Carsten Thostrup.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser, der kan føre direkte til gerningsmændene. Der var jo et stort hestemarked i Hammel, og henvendelserne går fortrinsvis på, at folk i den forbindelse har set grupper af unge mænd på forskellige steder rundt omkring i byen, oplyser vicekriminalinspektør Jørgen Dalsgaard.

Politiet ved stadig ikke med sikkerhed, hvor forbrydelsen foregik. Den unge kvinde var efter voldtægten så chokeret, at politiet endnu ikke har kunnet afhøre hende om detaljerne i det brutale overfald.

- Hun har været fuldstændig ude af den og har slet ikke kunnet sanse omgivelserne. Men vi håber, at vi kan tale med hende i dag, efter at hun har fået hvilet sig lidt, siger Jørgen Dalsgaard.

Kvinden havde lørdag aften været på besøg hos en bekendt og var på vej hjem, da hun pludselig blev grebet bagfra, mens hun gik på Østergade. Gerningsmændene slæbte hende ind i en passage eller gyde, hvor to af mændene holdt hende i arme, ben og hoved, mens de tre øvrige på skift udsatte hende for voldtægt.

Kvinden har forklaret, at de fem mænd talte den lokale dialekt, men da hun blev holdt for øjnene, har hun ikke kunnet give politiet mange oplysninger om gerningsmændene ud over, at der var tale om unge mænd på mellem 20 og 30 år. Dog ved politiet, at den ene bærer firkantede briller.