Fortsat kamp om motorvej

Se, hvem der nu kan afgøre navnestrid

De færreste ville nok have troet, at navngivningen af en vejstrækning kunne skabe så stor uenighed, som det er tilfældet for motorvejen mellem Aarhus og Herning.

Ikke desto mindre fortsætter striden om, hvad motorvejen skal hedde. Er det Silkeborgmotorvejen? Eller Herningmotorvejen?.

Aarhus, Silkeborg og Skanderborg Kommuner vil have, at hele motorvejsstykket mellem Aarhus og Herning skal hedde Silkeborgmotorvejen.

Det er kommunerne, Herning, Holstebro og Ikast-Brande ikke enig i. De vil have, at den i stedet skal hedde Herningmotorvejen.

Nu vil den østjyske folktingspolitiker Eigil Andersen (SF), som selv bor i Aarhus Kommune, forsøge at nå til bunds i navnestriden.

Se: Er det en aprilsnar?

Han har netop fået svar fra transportminister Magnus Heunicke (S), som ikke vil ændre på den afgørelse, som Vejdirektoratet har truffet.

Vejdirektoratet besluttede den 15. april i år, at vejstrækningen mellem Aarhus og Låsby skal hedde Herningmotorvejen, mens den mellem Låsby og Silkeborg skal hedde Silkeborgmotorvejen. Motorvejen vest for Silkeborg mod Herning skal derimod hedde Herningmotorvejen.

Eftersom transportministeren ikke vil gå ind i sagen, vil Eigil Andersen (SF) nu opfordre Aarhus Kommune til at klage til ministeren for By- Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (S), som derefter skal tage stilling til sagen.

- Dette vil i så fald betyde, at Carsten Hansen kommer ind i billedet som ankeinstans ved uenighed mellem kommuner og Vejdirektoratet, siger Eigil Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.