Fortsætter som partileder

Morten Østergaard fortsætter som politisk leder af De Radikale

Afgående økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), der er valgt i Østjyllands Storkreds, fortsætter som politisk leder af De Radikale.

Det oplyser partiet, hvis folketingsgruppe har fået sin ledelse på plads mandag.

Den ligeledes snart forhenværende uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen bliver næstformand for folketingsgruppen sammen med Martin Lidegaard, der er afgående udenrigsminister.

Se: Valgets stemmeslugere

Lidegaard var en af blot to ministre i SR-regeringen, der ikke var valgt til Folketinget, men det blev han ved valget torsdag, hvor han fik 7671 stemmer i Nordsjællands Storkreds.

Sofie Carsten Nielsen blev valgt med 4303 stemmer i Københavns Omegn, mens Morten Østergaard høstede 8006 personlige stemmer i Aarhus.

Se: Østergaard tager enligt R-mandat

Den politiske leder står i spidsen for partiets politiske arbejde på Christiansborg, mens partiets landsformand - det har siden 2009 været Klaus Frandsen - ikke sidder i Folketinget.

Morten Østergaard har været politisk leder af De Radikale, siden hans forgænger, Margrethe Vestager, blev udpeget til EU-kommissær i efteråret 2014.

Aarhusianske Morten Østergaard fik 8.006 personlige stemmer ved folketingsvalget, og han snuppede partiets enlige mandat i Østjylland.