Forsvarer håber på mildere straf

Brødre skyldige i forsøg på terrortræning

Forsvareren for den ældste bror i en historisk sag om træning til terror, Frank Wenzel, er delvist tilfreds, efter at to aarhusianske brødre fredag i landsretten er kendt skyldige i forsøg på terror-træning, hvor de i byretten blev dømt for terror-træning.

Begge brødre blev frikendt for finansiering af terrornetværket. Den 25-årige storebror og den 20-årige lillebror blev i byretten idømt tre år og seks måneders fængsel for sammen at arrangere den ældste brors terror-træning.

Men landsretten mener kun, at der er tale om forsøg på terror-træning, da den ældste bror ikke modtog egentlig træning i terror al-Shabaab i Somalia.

- Jeg hæfter mig ved, at to nævninge ville frifinde min klient fuldstændig. Samtidig siger retten, at lejren var en optagelseslejr og ikke en egentlig terror-lejr, siger Frank Wenzel.

Landsretten mener, at den 25-årige storebror opholdt sig i en træningslejr kaldet "Brøndene" fra januar til februar 2012, hvor han forsøgte at blive oplært i at begå terrorhandlinger uden for Somalia.

Se: Brødre kendt skyldige i terror

- Jeg vil nu gøre gældende, at straffen skal være lavere end de tre og et halvt år i byretten, da de kun er skyldige i forsøg. Samtidig har retten mindsket den periode, hvor den ældste bror var i lejren, siger forsvareren.

- Min klient har været varetægtsfængslet i godt to år, så han har siddet det meste af byrettens dom. Så jeg håber, at han kan forlade retten som en fri mand, når dommen falder, siger Frank Wenzel.

Terrorsagen er historisk, da det er første gang, at afsnittet om træning til terror under terrorparagraffen tages i brug. Begge brødre ankede byrettens dom på stedet, og den ældste udtalte, at der var sket et justitsmord. De ville begge pure frifindes i landsretten.

Vestre Landsret ventes at tage stilling til straffens længde 24. juni.