Forsvarer for drabstiltalt: I har fat i den forkerte

Politiet mangler ifølge forsvarer beviser mod 22-årig mand tiltalt for at skyde på åben gade i Randers

Foto: Local Eyes

Der er ikke nogen fældende beviser, der peger på en 22-årig mand fra Aarhus som gerningsmanden bag en voldsom skudepisode i Randers i februar. Det siger forsvarer Jan Schneider torsdag eftermiddag i Retten i Aarhus.

Han repræsenterer den 22-årige mand, der er tiltalt for drab på en 26-årig mand på åben gade i Randers. Skudepisoden fandt sted 29. februar i det sydlige Randers. Her blev der affyret seks skud med en maskinpistol. Ofret blev ramt i benene og på kroppen.

Han blev umiddelbart herefter vurderet uden for livsfare, men afgik senere ved døden, da der tilstødte komplikationer.

Læs også Narkogæld årsag til skuddrab i Randers

Men anklagemyndigheden har efter forsvarerens mening ikke bevist, at det var den 22-årige mand, som trykkede på aftrækkeren den sidste dag i februar ved 22.30-tiden.

- Der er ingen af de tilstedeværende øjenvidner, der identificerer min klient som gerningsmanden.

- Der er ingen gerningsvåben, hvor min klients fingeraftryk er fundet. Der er ingen videoovervågning, der beviser, det var ham, siger forsvarer Jan Schneider under sin procedure.

Han mener, at anklageren bygger sagen på indicier, der ikke entydigt peger på, at den 22-årige er gerningsmanden. Ifølge forsvareren har politi og anklagemyndighed fat i den forkerte mand.

En mur af tavshed
- Så ud over, at anklageren mangler beviser, så mener jeg, at man i den grad kan pege på en anden gerningsmand, siger forsvareren.

Jan Schneider peger i stedet på en person, der over for politiet har erkendt, at han stjal den mørke Passat, som ifølge vidner var den bil, gerningsmanden steg ud af. Denne person har tidligere været varetægtsfængslet i sagen, men blev løsladt igen.

Efter forsvarerens opfattelse passer teleoplysninger og signalement fra den afdødes kæreste på denne person. Der er dog ikke rejst sigtelse mod denne person.

Læs også Politi: Seks skud slog 26-årig ihjel

Anklager Dorthe Lysgaard sagde tidligere på dagen, at man har mødt en mur af tavshed og utroværdige forklaringer ved opklaringen af sagen. Den 22-årige mand, der er tiltalt i sagen, har nægtet at udtale sig til politiet og i retten om episoden i Randers.

Ud over skyderiet i Randers er den 22-årige også tiltalt for vold af særlig farlig karakter ved at have skudt og stukket en 23-årig mand i Tilst otte måneder før episoden i Randers.

Den 23-årige overlevede overfaldet.

Anklageren har under sin procedure peget på, at begge forhold kan være relateret til et opgør om narkogæld. Der falder dom i sagen på tirsdag.