Første jul i Danmark

Ferhad Alhaj Ali til julefest på sin sprogskole

02:05

1 af 2

For fire måneder siden ankom Ferhad Alhaj Ali til Danmark fra Syrien, hvor han er i gang med at skabe en hverdag i Grenaa. Den første tid boede han på et asylcenter, men sidst i oktober flyttede han i en lejlighed sammen med to bekendte.

TV 2 | ØSTJYLLAND har fulgt Ferhad Alhaj Ali gennem hans første tid i landet og var også med, da han var til julefest på sin sprogskole, hvor han går for at lære dansk.

Se: Flygtninge ud i virkeligheden

- Alle dem, der er til julefesten, er meget glade. Vi har det sjovt, spiser kage og spiller musik, siger Ferhad Alhaj Ali.

- Jeg startede på sprogskolen den 1. december 2014. Det er rigtig sjovt at komme på sprogskolen. Jeg vil gerne hurtigt lære at snakke dansk, tilføjer Ferhad Alhaj Ali, der allerede har imponeret lærerne.

- Niveauet i klassen er så forskelligt. Fra dem, der næsten ikke kan noget, og så op til Ferhad, så nu har vi besluttet, at Ferhad skal rykke en klasse op, siger Karin Nielsen, der er underviser på AOFs sprogskole Grenaa.

Se: Klar til livet i Grenaa

I dag, fredag, fylder Ferhad Alhaj Ali 30 år, og i næste uge skal han prøve at fejre jul i Danmark.

- Måske snakker jeg med en min ven, så kommer han med en gave. Så spiser vi kage og drikker en øl eller sodavand. Det bliver sjovt, siger Ferhad Alhaj.

Du kan komme med Ferhad Alhaj til julefest på sprogskolen i indslaget øverst på siden.