Første byggeri ved motorvej

Jyske Bank bygger i ny erhvervspark

Inden motorvejen ved Silkeborg overhovedet er køreklar til bilister, arbejdes der nu på at skabe liv omkring de mange kilometer asfalt.

Omkring 25 virksomheder har været nødt til at flytte for at give plads til motorvejen, men nu er også nye på vej.

Projektet hedder Erhvervskorridoren og skal forsøge at tiltrække virksomheder, som vil bo helt op ad den nye motorvej.

Den første indflytter har nu meldt sig på banen. Det bliver Jyske Bank, som vil bygge en 7.000 kvadratmeter bygning med plads til 300 medarbejdere.

Det er dog ikke bankens eget personale, der flytter ind, men derimod medarbejdere fra virksomheden Bankdata, som Jyske Bank har udlejet bygningen til:

- Vejen gør Silkeborg og hele området meget attraktivt for erhvervslivet, og vi og vores lejer Bankdata får de bedste betingelser i det nye erhvervsområde klos op ad motorvejen, siger bankdirektør Leif Flemming Larsen, Jyske Bank, til Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Erhvervskorridorens kommende beboer glæder Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V):

- Det bliver en god dag, for det er en ønskestart på udviklingen af vores nye erhvervsområde, halvandet år før motorvejen er færdig. Det styrker forventningerne om, at virksomheder i stort tal vil rykke ind i Erhvervskorridoren i de kommende år, siger borgmester Steen Vindum.

Jyske Bank bygger på den grund, hvor garnvirksomheden Neckelmann tidligere lå. Inden byggeriet forventes at gå i gang næste år, skal en del af det eksisterende byggeri rives ned.