Først øl - nu is

Northside Festival får egen is

Når solen bager over festivalpladsen, er det vigtigt med nogle forfriskninger. Det har Northside Festival forstået. Sidste år lancerede festivalen en decideret festivaløl i samarbejde med Tuborg, og i år har de trukket endnu en forfriskning op af hatten.

Når gæsterne i 2015 rammer festivalpladsen, vil de kunne sætte tænderne i festivalens helt egen festivalis.

- Det kom sig egentlig af, at vi elsker at lave nye tiltag, og så havde vi ismejeriet Skarø på festivalen sidste år. Det ene tog det andet, og nu står vi med en festivalis, fortæller talsmand for Northside, John Fogde, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Isen er udviklet i samarbejde med ismejeriet Skarø, som helt i festivalens ånd producerer økologisk is med sunde råvarer.

Smagen af festivalisen er endnu ikke fastslået, men gennem de sociale medier er der kommet over 2200 bud på, hvad en sådan is bør smage af.

Budene spænder vidt fra konkrete smage af chokolade og frugter til følelser som "sol og sommer". Ud af de 2200, er 3 blevet udvalgt til at dyste om at blive årets festivalis på Northside 2015.

Den endelige dom falder under Aarhus Musik Festival, som afvikles 15. til 24. Januar på Train i Aarhus.

Ligesom at det var festivalgæsterne, der kom med buddene, bliver det også gæsterne, der bestemmer, hvilken is der vinder. Brugerinddragelsen er nemlig alfa-omega for festivalen.

- Hvis vi skal lave et produkt til brugerne, så er det jo klart, at de skal være med til at bestemme, hvordan det skal smage. Det er jo dem, som skal spise det. Det viser også den måde, vi arbejder på, hvor brugerne er en stor del af festivalens udvikling, fortæller John Fogde.

Northside festival er efterhånden kendt for at være innovative især indenfor området mad og drikke. Under sidste års festival var langt størstedelen af maden økologisk, ligesom mere eksotiske ting som Østers og Champagne havde fundet vej til festivalpladsen.