Forsøg på tricktyveri

To steder blev ældre kvinder forsøgt narret

Østjyllands Politi leder lige nu efter en eller flere grupper af tricktyve, der forsøgte i går at franarre to ældre kvinder deres værdigenstande i Aarhus.

Først gik det ud over en 92-årig kvinde på Kongsvang Allé i det centrale Aarhus. Her ringede en mand på døren og bad hende om at skrive en seddel til hendes underbo, idet han ikke selv kunne skrive dansk og ville aflevere den sammen med en glemt mobiltelefon.

Mens den 92-årige kvinde skrev sedlen, stod de to i køkkenet, og endnu en mand kom ind i lejligheden. Den første mand forklarede, at det var hans ven. Han spurgte derefter den 92-årige kvinde, om hun ville hente et glas vand til ham, men hun lod sig ikke aflede og bad ham selv at tage et glas vand. Det ønskede han ikke, og begge mænd kørte fra lejligheden i en sort personbil.

Manden beskrives som: Ikke etnisk dansker, 20-25 år, 170 cm, kraftig af kropsbygning, brun i huden og sorthåret. Han talte dansk med accent og var desuden iført en hvid skjorte og mørke bukser.

En lille time senere fik en 81-årig kvinde besøg af en mand på Finsensgade i det nordlige Aarhus. Han udgav sig for at varmemester og sagde han skulle se på køkkenvasken, selvom den kvindelige beboer ikke havde bedt om hjælp. Manden bad den 81-årige kvinde holde på et rør i køkkenet, mens han lod som om han gik på badeværelset. Kvinden opdagede efterfølgende, at manden var gået igen efter at have gennemrodet hendes skuffer og skabe, dog uden at stjæle noget.

Her beskrives manden som: Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, kraftig af kropsbygning, brun i huden og havde sort, kort hår. Han var iført en hvid skjorte og mørke handsker.

Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at der er tale om de samme gerningsmand:

- Det er en del af efterforskningen, men vi kan ikke bekræfte, hvorvidt der er tale om den samme mand, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.