Forslag om ny læreruddannelse på vej

Aarhus Universitet og Danmarks Lærerforening er på vej med et fælles forslag til en ny femårig læreruddannelse.

Et arbejdspapir, som Politiken er kommet i besiddelse af, viser, at Aarhus Universitet og Danmarks Lærerforening er på vej med et fælles forslag til en ny femårig læreruddannelse.

Uddannelsen er struktureret som en universitetsuddannelse og fører til en kandidatuddannelse. De første tre år gennemføres på en professionshøjskole, mens de sidste to år er en kandidatuddannelse på universitetet. Uddannelsen skal udbydes af Aarhus Universitet i samarbejde med en eller flere professionshøjskoler.

Det bekræfter prorektor på Aarhus Universitet Nina Smith over for Politiken og understreger, at der er tale om en forsøgsuddannelse.

- Vi er ikke ude på at udkonkurrere den eksisterende læreruddannelse og professionshøjskolerne. Men uddannelsen kan give os nogle erfaringer til, hvordan fremtidens læreruddannelse kunne se ud, siger Eva Smith til Politiken.

Uddannelsen fører til kandidatgraden cand.didaktik - ekspert i undervisning - og skal ifølge forslaget give adgang til at arbejde som lærer i skolen med tre linjefag.

I dag er læreruddannelsen en fireårig uddannelse, der finder sted på en af landets professionshøjskoler. Skolernes rektorformand, Laust Joen Jakobsen, er ikke overbevist om, at der er brug for en ny læreruddannelse.

- Det er ikke et behov, jeg ser, siger rektorformanden til Politiken.

- Jeg ser forslaget som en invitation til samarbejde, og der dukker vi naturligvis op.